Galleri Slåen | Anne Gundersen
16075
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16075,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Anne Gundersen

Fotocollage

Anne Gundersen (f. 1957 i Bodø) er bosatt i vakre Utskarpen i Rana. Hun er en allsidig dame og er både kunstner, forfatter og kursholder. Hun jobber med kunstfoto, landskapsfotografering, bøker, illustrasjoner, og tekster. Anne har hovedfag i kunstfag fra høgskolen i Oslo, og har i mange år undervist på ulike videregående skoler. Hun har også jobbet som keramiker og i 2009 ga hun ut boken ”Under Polarsirkelen”.

 

Som kunstner har Anne lang fartstid, og hun har arbeidet med flere teknikker opp gjennom årene, blant annet hadde hun eget keramikkverksted fra 1988-1997. Siden 2006 har hun drevet fotokunst-verksted. Hun har deltatt på en rekke utstillinger både i Norge og utlandet, og er innkjøpt av en rekke private og offentlige aktører, blant annet Dronning Sonja og Nord-Trøndelag fylkesgalleri.

 

«Landskapene vi bor i er med på å forme oss som individer, de har også vært med å forme meg og min kunst. Min rolle har blitt å gjenoppdage det åpenbare i kulturlandskapet, tilføre det mitt personlige uttrykk, og gi det en ny arena å skinne på, et nytt «oppdrag». Et oppdrag jeg velger å kalle visuell poesi. I billeduttrykkene mine vektlegger jeg både humor og nostalgi, kreativitet og fornyelse.»

 

Som fotokunstner arbeider hun med fotocollage. I bildene sine kombinerer hun flotte landskap med menneskeskapte elementer, og de fargerike husene går ofte igjen i kunsten hennes. Resultatet er intet annet enn spektakulært!  Alle bildene hun bruker i fotokunsten sin, fotograferer hun selv.

 

Det blir magisk flott i galleriet med mange av hennes flotte og inspirerende uttrykk!