Galleri Slåen | Anne Langdalen
15437
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15437,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Anne Langdalen

Filtmaker

Anne Langdalen er opprinnelig utdannet keramiker, men har lenge jobbet med grafisk design/illustrasjon. I løpet av de siste årene har hun tatt fram kunsthåndverket igjen og jobber nå med ull, hovedsakelig ullfilt, men også med maskinstrikk. 

Hun ønsker å ivareta den gamle håndverkstradisjonen samtidig som den fornyes. Anne er fasinert av ullens egenskaper og muligheter. «Ull er en fornybar ressurs som forjener å bli utnyttet og jeg har fokus på bruk av norsk ull. Ull gir ly for kulde, hete, fukt og støt samtidig som den har selvrensende egenskaper» sier kunstneren.

Ullfilt har stor slitestyrke og  hun er opptatt av å finne nye bruksområder. Her eksperimenterer hun med overflater og blander gjerne flere ulike tekstiltyper slik at det dannes ny tekstur og kvalitet. Hun bruker blant annet silke, bomull og strikkede tekstiler som filtes sammen med tykkere ullflak. Hun strikker også med ullgarn blandet med for eksempel lin og silke og lager helhetlige antrekk hvor de ulike produkter designes for å høre sammen. Hun er svært opptatt av at produktene skal ha gode bruksegenskaper sammen med god form.

Til Galleri Slåen kommer det mange flotte og solide produkter som gir mye glede og varme!