Galleri Slåen | C-Lie Glass
15811
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15811,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

C-Lie Glass

Glassfusing

Cecilie Lie Larsen – C-Lieglass arbeider med glassfusing som er en gammel teknikk, hvor strukturelt like (kompatible) glassplater og biter smeltes sammen under regulerte temperaturer. Allerede for 4000 år siden brukte kunstnere denne teknikken for å skape vakre skåler, smykker og veggfliser. Fra ca år 500 e. Kr. ble imidlertid glassblåsing den mest vanlige metode for glassarbeid. Cecilie har i dag utsalg og utstilling sammen med 7 andre kunstnere i Galleri Kunstverftet, Steinbrakka ved Fredriksvern Verft i Stavern.

 

Glassfusing er en tidkrevende prosess – gode resultater oppnås ved erfaring. Kunnskapen om glassfusing har Cecilie tilegnet meg ved forskjellige kurs innen fusing her i Norge ved Glassforum på Averøy og i Danmark ved Engelsholm Høyskole i Vejle. Hennes første glasskurs var i 1991. Cecilie har hatt en rekke utstillinger og har vært utstiller i Galleri Slåen 3 ganger tidligere.

 

Mange har etterspurt hvor kattene og kyllingene har blitt av! Nå er det bare og glede seg! Katter, høner, kyllinger og hus inntar galleriet – i år blir det livat stemning i stabburet!