Galleri Slåen | Karin Elisabeth Øvstedal
15808
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15808,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Karin Elisabeth Øvstedal

Keramisk skulptur

Karin Øvstedal er en ny og spennende keramiker i årets utstilling. Bosatt i Heggedal, men opprinnelig fra Ålesund. Hennes materiale er leire og alt er modellert for hånd som blir til helt unike håndverk – da designet ikke er bestemt på forhånd!

 

Hun tilbragte store deler av åtti og nittitallet i Italia, der hun ble påvirket av den veldig lange og tydelige kunst og kulturtradisjonen som finnes der. Særlig middelalder, renessanse og barokk er perioder i historien som er en stor inspirasjon, men også oldtidskunsten som Etruskerne etterlot seg. Hun henter også stor inspirasjon fra de vakre utsmykningene i gamle kirker- utsmykninger med en historie laget spesielt for den enkelte kirke.

 

Karin er opptatt av at rommet hun stiller ut kunsten i, har et særpreg ved sin historie – og stabburet fra 1750 blir et vakkert rom å stille ut hennes unike arbeider! Kontrasten mellom skulptur og de varme, myke tømmerveggene i stabburet blir slående!