Galleri Slåen | Kristin Antonsen
16068
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16068,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Kristin Antonsen

Keramikk

Kristin Antonsen er keramiker med verksted på Kulturfabrikken i Mandal. Her har hun formgitt leire gjennom modellering og plateteknikk siden 2006. Hennes arbeider har ofte et humoristisk eller fabulerende tema, og ligger gjerne i grenselandet mellom bruksform og skulpturelt uttrykk. Hun jobber som regel med steingodsleire som hun fargesetter med oksider og glasurer, gjerne med detaljer av bladgull.

 

Mange kjenner etter hvert hennes karakteristiske fuglehus – hus for fugler eller for menneskelig fabulering og fornøyelse. Noen har fått sin plass på private vegger, andre smykker det offentlige rom.

 

Kristin Antonsen er medlem av Norske Kunsthåndverkere (MNK), og har mottatt flere stipender for sitt arbeid. Hun figurerer i flere internasjonale bøker om keramikk, og er representert på gallerier spredt om i hele Norge.

 

«Jeg vil fornøye, forundre og fortelle. Leiras velvillighet til å la seg forme, prege, bygge og føye sammen bit for bit, gir meg et tredimensjonalt språk med rike muligheter. Materialet krever et konsentrert samarbeid, og inviterer til stadig nye utfordringer og dypere bekjentskap. Jeg lar meg utfordre, ønsker å styre, men blir gjerne med på en reise inn i ukjent land»

 

Andre skulpturer har deler eller detaljer av helt andre materialer. Hennes svevende steingodsballonger er ikke ferdige før tråden med en liten «readymade» figur er knytt fast. Det er da de har blitt til et ballongeventyr – en fortelling om en reise.

 

Vi gleder oss til å bli med inn i hennes fantastiske keramikkverden!